Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 12:17 |

Komšić - Heidari: Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmouda Heidarija.

Heidari je Komšiću prenio pozdrave i čestitke predsjednika Islamske Republike Iran Hassana Rouhanija, povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Također je prenio da Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, pozdravivši dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su dosadašnje odnose dviju zemalja ocijenili prijateljskim i dobrim, ali su istakli da svakako postoji prostor za njihovo unapređenje, pogotovo u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Komšić se zahvalio na čestitki koju mu je, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio iranski predsjednik. Zahvalivši i za podršku koju je Iran pružao Bosni i Hercegovini, Komšić je kazao da će i ubuduće raditi na unapređenju sveukupnih odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'