Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 20:36 |

Zatvorena konferencija 'PR Days Mostariensis 2019' (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 22. studenoga (FENA) - Ovogodišnja međunarodna znanstveno-stručna konferencija "PR Days Mostariensis 2019", koja je po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Konferencije Nine Ćorića kroz tri dana okupila preko 500 stručnjaka i znanstvenika, zatvorena je u petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM).

Predsjednik Ćorić istaknuo je kako je Konferencija sudeći po povratnim informacijama u potpunosti uspjela.

- Prema povratnim informacijama posjetitelja i sudionika, odnosno svih onih koji su aktivno sudjelovali u radu Konferencije možemo slobodno reći da je ona u potpunosti uspjela, da smo se pozicionirali i da "PR Days Mostariensis" polako postaje brend. Konferencija integrira, okuplja i detektira teme te kroz interakciju između studenata, stručnjaka, praktičara i znanstvenika iznalazi neke prijedloge rješenja koji su izneseni u zaključcima konferencije - kazao je Ćorić.

Programski odbor ove konferencije, kako je dodao,  utvrdio je ukupno 11 zaključaka.

- U zaključcima, među ostalim, stoji kako je kriza stvarnost svake organizacije i pojedinca te kako krizno komuniciranje predstavlja neizostavno, a istovremeno i jedno od najzanemarivanijih područja odnosa s javnošću. Također, profesionalni odnosi s javnošću anticipiraju krizne situacije strateškim promišljanjem, planiranjem i sustavnim djelovanjem, a učinkovito rješavanje kriznih situacija može se dogoditi samo sinergijskim djelovanjem svih interesno-utjecajnih skupina – kazao je Ćorić pojašnjavajući neke od zaključaka Konferencije.

Dodao je kako je kroz tri dana održavanja ove manifestacije prošlo preko 500 ljudi koji su bili aktivni sudionici Konferencije.

- Treba napomenuti kako smo imali i razna predstavljanja udžbenika, mini sajam stručne literature četiri nakladničke kuće koje dominantno obrađuju tematiku kojom se, među ostalim, bavi Konferencija. Također smo predstavili i znanstveni časopis, imali smo i studentsku sekciju, odnosno studentski modul, kao i sedam sesija. Potpisali smo i Sporazum o suradnji za obavljanje studentske prakse, radilo se intenzivno kroz sva tri dana i jako sam zadovoljan rezultatima Konferencije - istaknuo je Ćorić.

Predstavljanjem recentnih knjiga i udžbenika te sajmom stručne literature, PR Days Mostariensis će, po njegovim riječima, i ubuduće poticati razvoj znanstvenih područja koje konferencija obuhvaća.

- Ova konferencija također će nastaviti okupljati studente, praktičare i znanstvenike kako bi u interakciji ostvarivali sinergijske učinke na dobrobit profesije i zajednica u kojima djeluju. PR Days Mostariensis postaje trodnevna manifestacija koja se sastoji od "science day", "practicioner day" i "student day", a suorganizatori sljedećih PR Daysa su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a, Udruga za odnose s javnošću BiH (PRIBA) i studentska udruga "PRUMO" – istaknuo je.

Tema sljedeće konferencije PR Days Mostariensis bit će "Integrirana komunikacija, mediji i odnosi s medijima", naveo je Ćorić.

 Pogledajte http://www.fena.ba/video/3709

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1g5ArqBuYw4GuX9MEX9iZUVfs9YnAwISX?usp=sharing

 

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo