Bosna i Hercegovina     | 24.11.2019. 10:04 |

UABNOR Mostar: Napad na Partizansko groblje je napad na državu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. studenoga (FENA) - Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar smatra kako je subotnje devastiranje Partizanskog spomen groblja u Mostaru napad na Bosnu i Hercegovinu te poziva nadležne institucije da pronađu počinitelje.

 "Nacionalni spomenik Partizansko spomen groblje napadnuto je i devastirano uoči 25. studenoga - Dana državnosti Bosne i Hercegovine i najavljene mu posjete tim povodom. Dakle, napad na Partizansko spomen groblje ovim povodom je napad na Bosnu i Hercegovinu, a napad na državu na ovakav način je teroristički čin", navode iz mostarskog UABNOR-a.

 UABNOR traži od svih državnih agencija i organa da se uključe u rasvjetljavanje "ovog terorističkog čina i pravdi privedu počinitelje, ali i inspiratore i podstrekače kontinuiranog atakovanja na državu, unošenja nesigurnosti među građane i podstrekavanje nacionalne mržnje".

 "Mi antifašisti Mostara nemamo više strpljenja za život u nesigurnosti, za kontinuirane laži i obmane. Mi sigurnosnim organima Hercegovačko-neretvanske županije ne vjerujemo, jer ne djeluju, a nedjelovanjem postaju suučesnici", ističe se u priopćenju UABNOR-a.

 Na Partizanskom spomen groblju u Mostaru, prema pisanju medija, u subotu je polomljeno više kamenih ploča, a nekoliko postolja s pločama je iščupano iz zemlje.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana