Stranačke aktivnosti     | 24.11.2019. 15:57 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

„Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD gdje je Dodik nadam se dao na uvid plan Reformi BiH, stekli su se uslovi da taj dokument tokom sledeće sedmice dođe i u Narodnu skupštinu gdje će javnost Republike Srpske biti upoznata sa svim detaljima i kako bi se zauzeo konačni stav o tom dokumentu“ – poručio je danas član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

„U izbornoj kampanji 2018. godine, govorio sam da je jako opasno po Republiku Srpsku da Milorad Dodik brani interese srpskog naroda u Predsjedništvu BiH. NJegov kapacitet da bude ucijenjen je veliki i zbog toga on nema drugog izbora već da jedno priča a da drugo radi“ – kazao je danas Vukota Govedarica.

Govedarica je ponovio da je Dodik čovjek koji je uvijek gledao šta je interes njega i njegove partije dok mu je narod uvijek bio u službi manipulacije i prevare.

„Zamislite čovjeka koji preda jasenovačku građu i onda kaže kako je bio naivan. To je čovjek koji je prognao predsjednika Republike Srpske Nikolu Poplašena a nedugo zatim kaže kako je bio naivko. Zamislite čovjeka koji učestvuje u prenosu svih nadležnosti i kaže da je bio naivan. U svojim pijačarskim prevarama sklon je da se igra sa emocijama sopstvenog naroda i sve njegove priče kako je NATO bombardovao i ubijao Srbe u realnosti je preusmjeravao u pravcu evroatlanskog integrisanja BiH.“ – istakao je član Predsjedništva SDS.

Govedarica je kazao da je Dodik uvijek jedno radio a sasvim drugo je narodu pričao otpužujući na gebelsovski način sve druge koji ne podržavaju njegovu politiku da su skloni izdaji srpskih interesa.

„Sve to su mu je omogućio Karlos Vestendorp kada mu je prije više od 20 godina blagoslovio nasilno preuzimanje RTRS koji je i danas pod njegovom apsolutnom kontrolom. Želju da taj model upravljanja RTRS-om van RTRS-a promijeni imao je Rajko Radovanović ali iz Javnog servisa izbačen brzinom svjetlosti“ – kazao je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS je kazao da kad se Dodikov plan Reformi BiH, koji je sakrio od javnosti, završi i dobije konačni epilog, reći jednog dana kako je bio naivan po ko zna koji put.

„Proteklih dana SNSD optužuje SDS kako manipuliše građanima. Zar nije logično da svako normalan izrazi sumnju u tako važan dokument koji se skriva od javnosti a pri tom od te iste javnosti se zahtijeva da mora bezrezervno vjerovati čovjeku koji prevarom i manipulacijom sebe vidi ocem nacije. Takve optužbe dolaze od funkcionera iz SNSD koji uopšte nisu imali priliku da pročitaju Dodikov fantomski plan Reformi BiH koji ne nosi naslov ANP ali nosi sa sobom sadržaj istog Uostalom, zbog toga i služe partijski podanici“ – rekao je Govedarica.

Govedarica je podsjetio da SDS, PDP i NDP; NDP koji je danas u koaliciji sa Dodikovim podanicima, nisz svojevremeno upotrebio pištaljke u Narodnoj Skupštini zbog Rezolucije o vojnoj neutralnosti već zbog činjenice da je odluka o Referendumu protiv Suda i Tužilaštva BiH koju je 2015. godine usvojila Narodna Skupština bila skrivena više od dvije godine.

„Kada sam već kod Suda i Tužilaštva BiH, podsjećam partijske podanike lažnog oca nacije, da je SNSD verifikovao svojevremeno te institucije u Parlamentu BiH pa je danas degutantno slušati njihove žalopojke kako su bili naivni skoro pa u domenu jedne obične francuske sobarice“ – zaključio je Govedarica.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana