Stranačke aktivnosti     | 24.11.2019. 19:46 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Husein Mujanović, borac Armije BiH, zatočen je preko godinu dana u Srbiji zbog sumnje da je odgovoran za navodni ratni zločin u Hrasnici. Zatočenje se desilo na osnovu podataka iz davno kompromitiranog spiska koji je sastavio Dokumentacioni centar Republike Srpske.

Bh. vlast i diplomatija šutjeli su o tome. Njegova porodica je sama angažirala advokata a u posjetu mu nije došao ni ambasador BiH.

Ne možemo se oteti utisku da je šutnja svjesna politička odluka zbog odobrovoljavanja Milorada Dodika za formiranje vlasti na državnom nivou.

Jučer je, po istom principu kao i Mujanović, uhapšen Osman Osmanović. Da se na vrijeme reagovalo zbog slučaja Mujanović, do drugog slučaja ne bi ni došlo. Za to direktno odgovornom smatramo SDA. Dobra volja Milorada Dodika nije vrijedna života niti jednog građanina BiH.

Tražimo hitnu posjetu ambasadora BiH u Srbiji bosanskohercegovačkim zatočenicima, kao i zahtjev za izručenje i Osmanovića i Mujanovića Bosni i Hercegovini. Ako su sumnje u ratni zločin opravdane, BiH ima kapacitet da im sudi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'