Sport     | 27.11.2019. 10:49 |

Skaka ugostio Amela Tuku u Vijećnici

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Svjetski viceprvak u atletici Amel Tuka bio je gost gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake u Vijećnici.

Gradonačelnik je još jednom čestitao Tuki na uspjesima, te dodao da je upravo on jedan od naših najboljih ambasadora u svijetu.

- Veliki je uspjeh osvojiti drugo mjesto na svjetskom takmičenju. Uime građana Sarajeva, hvala! Svoj uspjeh nesebično dijeliš sa svima nama - naglasio je Skaka.

S tim vrhunskim sportistom i inspirativnim čovjekom razgovarao je, između ostalog, o načinima saradnje u promociji sporta u BiH i Sarajevu kao zdravog načina života.

Bilo je riječi i o budućoj muzejskoj postavci u obnovljenom Olimpijskom muzeju, gdje Tuka kao nosilac najsjajnijih odličja svakako može biti od velike važnosti.

Skaka mu je poklonio zlatnik, te naglasio da će Grad Sarajevo nastaviti s kontinuiranom podrškom, pogotovo vrhunskih sportista koji svojim uspjesima na najbolji način promoviraju grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Grada Sarajeva. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana