Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 11:34 |

Tadić na forumu o borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala

FENA Saopćenje

 

 

DRESDEN/SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zamjenica glavnog tužitelja Diana Kajmaković i tužitelj  Mirza Hukeljić sudjeluju u Dresdenu (SR Njemačka) na 20. međunarodnom forumu za  tužitelje o borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala.

Na forumu tužitelji iz 36 zemalja, razmjenuju iskustva u borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala, tako da će tužitelji iz BiH biti u prilici razmijeniti iskustva u svezi s procesuiranja terorističkih boraca sa stranih ratišta, s kolegama iz drugih zemalja, a uz prezentaciju međunarodne suradnje i aktivnosti u okviru EUROPOL-a i tijela EU za borbu protiv terorizma.

Na tužiteljskom forumu, razgovara se o međunarodnoj suradnji i iskustvima zemalja u borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, u okviru kojih se prezentiraju međunarodne operacije u kojima je sudjelovala Bosna i Hercegovina.

Također, razgovara se i o aktivnostima međunarodne suradnje u procesuiranju organiziranog kriminala počinjenog na području tzv. “Balkanske rute”, kao i iskustvima tužitelja iz različitih zemalja u borbi protiv cyber kriminala, sa akcentom na nadležnost i postupak dokazivanja tih kaznenih djela.

Na forumu su se sudionicima obratili i dužnosnici EUOPOL-a, EUROJUST-a te drugih institucija EU, zaduženih za suradnju agencija za provođenje zakona.

Forum se održava u okviru TAIEX programa, a organiziran je u suradnji s tužiteljstvom Saksonije, (SR Njemačka), priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu Forum o analizi trendova prijetnji i rizika od oružja za masovno uništenje

Vodik od proizvodnje do potrošnje u industriji i prometu

FUP - Đugum osuđen na 13, a Mušić na šest i po godina zatvora zbog organiziranog kriminala

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'