Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 10:25 |

Markice zdravstvenog osiguranja u HBŽ-u u prodaji od prosinca

FENA Saopćenje

LIVNO, 28. studenoga (FENA) - Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojilo je odluku o visini premije zdravstvenog osiguranja za sve osiguranike ove ustanove, a koja će kao i proteklih godina iznositi 30 maraka po osobi, potvrđeno je iz te županijske ustanove.

Kupovina premija neće se odvijati putem općinskih ispostava zdravstvenog osiguranja HBŽ-a kao što je to bilo ranijih godina, nego putem organizacija ovlaštenih za obavljanje poslova platnog prometa.

Prodaja premije zdravstvenog osiguranja, odnosno markica za narednu godinu počinje 1. prosinca ove godine, a krajnji rok prodaje je 1. ožujka 2020. godine.

Kupnjom navedene premije osiguranici su oslobođeni plaćanja participacije za 131 definiranu medicinsku uslugu, a osim županijskih zdravstvenih ustanova, markica vrijedi i za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. 

Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za tekuću godinu prodao je 24.163 premije zdravstvenog osiguranja, čime je ta ustanova ostvarila prihod od 724.890 maraka.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Vlada HNŽ-a dala suglasnost na Financijski plan ZZO-a HNŽ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'