Kultura     | 02.12.2019. 08:18 |

Knjiga.ba: 'Moji roditelji' Aleksandra Hemona najtraženiji naslov u novembru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - U najvećoj online knjižari u BiH Knjiga.ba najtraženiji naslov u novembru bio je knjiga 'Moji roditelji' Aleksandra Hemona.

Autobiografska priča jednog od najistaknutijih američkih pisaca bosanskohercegovačkog porijekla. U njoj autor pripovijeda priču o migraciji svojih roditelja u Kanadu te njihovim životima koji su se u potpunosti promijenili nakon što su morali napustiti opkoljeno Sarajevo devedesetih godina prošlog stoljeća.

Opisujući brak svojih roditelja oca Ukrajinca i majke Bosanke, koji su danas u ranim osamdesetim godinama, i njihove živote prije i nakon rata zbog kojeg su izgubili svu svoju stečenu imovinu u bivšoj državi Jugoslaviji, Hemon ujedno bilježi i izbjegličko iskustvo raseljenosti.

"Top lista" najtraženiji naslova u novembru na Knjiga.ba je: 1. Moji roditelji: Uvod, Sretna žena, Koraci (Frenkie), Gospa od Plive, Sovina školica - Životinje, Kroz karavakat, Pazi kojeg vuka hraniš, Ja, Pink Panter - Ispovest, Tamo neko leži te Dnevnik Ane Frank.

Iz Knjiga.ba preporučuju:

Džeraldina Ribić "Gospa od Plive". Vojvoda Hrvoje i vojvotkinja Jelena, oboje u grimiznim ogrtačima obrubljenim bijelim krznom na kojima su lijepim vezom bili izvezeni zlatni ljiljani, na svojim prekrasno nakićenim konjima, osmijehom su odvraćali pozdrave, mašući ljudima što su klicali sa svih strana. Oglasiše se i crkvena zvona, te se pomiješaše sa povicima svjetine. Odjekivalo je na sve strane, cijelo predgrađe zapalilo se od uzbuđenja. Strahovita buka razlijegala se i na onu stranu Vrbasa, prelazija je i preko bedema, pronoseći se iznad vodopada i nestajala negdje uz dolinu Plive...

 

Nura Bazdulj-Hubijar "Tamo neko leži". Početak romana "Tamo neko leži" Nure Bazdulj-Hubijar obećava izrazito napetu i duboko emocionalnu priču o ljudima koje je historija primorala da žrtvuju veze sa svojim bližnjima i izgube sami sebe spašavajući se od smrti. Sa osjećajem gorke nelagode ovaj roman postavlja pitanje o tome šta je ustvari čovjekov identitet? Da li smo to što jesmo po rođenju ili su ipak okolnosti pod kojima smo živjeli to što nas oblikuje i stvara, te konačno, treba li nam uopšte istina s kojom nećemo znati živjeti?, saopćeno je iz Knjiga.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana