Bosna i Hercegovina     | 02.12.2019. 15:47 |

Novoimenovani veleposlanik Luksemburga na prijemu kod predsjedavajućeg Komšića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je vjerodajno pismo novoimenovanog nerezidentnog veleposlanika Velikog Vojvodstva Luxembourga sa sjedištem u Luxembourgu Philipea Donckela. 

Luxembourg potvrđuje punu potporu napretku u europskim intergracijama svih zemalja zapadnog Balkana i taj proces je ključni faktor u jačanju pozitivne transformacije regije, istaknuo je novoimenovani veleposlanik Luxembourga na početku sastanka. 

Predsjedatelj Komšić je zahvalio za kontinuiranu potporu Luxembourga Bosni i Hercegovini u europskim integracijama i kazao da je za BiH veoma bitno da Evropsko vijeće prihvati Mišljenje Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji, u kojem su definirani prioriteti u oblastima demokracije, vladavine prava, temeljnih prava i reformi javne uprave, čija je realizacija potrebna kako bi se BiH nastavila kretati ka dobijanju kandidatskog statusa. 

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Luxembourga su odlični, a ima prostora za unapređenje sveukupne suradnje, posebice ekonomske, kulturne i obrazovne. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom nerezidentnom veleposlanika Velikog Vojvodstva Luxembourga sa sjedištem u Luxembourgu Philipeu Donckelu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu