Svijet     | 03.12.2019. 14:44 |

Sjeverna Koreja: Ovisi o SAD-u koji će božićni poklon odabrati

FENA Internet

PYONGYANG , 3. decembra (FENA) - Sjeverna Koreja objavila je u utorak da "potpuno ovisi o SAD-u koji će božićni poklon odabrati", u prikrivenom upozorenju te nuklearno naoružane zemlje Washingtonu.

Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označava kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA.

Dosadašnji potezi Washingtona nisu drugo do "budalasti trik smišljen da zadrži DPRK u dijalogu kako bi to iskoristio za političku situaciju i izbore u SAD-u", rekao je Ri Thae Song upotrijebivši službeno ime Sjeverne Koreje DPRK (Demokratska Narodna Repubika Koreja) i  navodeći da je sada na SAD da "izabere koji će božićni poklon da dobije", prenosi AP. 

Stručnjaci  i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse kao i pokuse s projektilima dugog dometa.

Sjevernokorejski lider Kim Jong  Un je ranije poručio da će tražiti "novi put" ukoliko SAD budu istrajne u sankcijama i pritisku.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Kim Jong Un nadzirao vježbe artiljerijskih jedinica u Sjevernoj Koreji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo