Ekonomija     | 05.12.2019. 14:50 |

Dalipagić otvorio Tradicionalne susrete međunarodnih cestovnih prijevoznika BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić otvorio je manifestaciju Tradicionalni susreti međunarodnih cestovnih prijevoznika Bosne i Hercegovine koja se održava u Sarajevu, a organizira je Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH.

Dalipagić je istakao da smo svjedoci turbulentnog vremena u kojem živimo, što je naročito izraženo u poslovnim procesima prometnog sektora i ogleda se u nedostatku kvalitetne radne snage, administrativnim problemima na granicama, a najviše na onim s Europskom unijom.

- Geoprometni položaj BiH, kao i zemalja regije, značajan je u prometnom sustavu Europe. U tom smislu, Ministarstvo kontinuirano poduzima aktivnosti na unapređenju cjelokupnih uvjeta za odvijanje međunarodnog cestovnog prijevoza kako izravnim tako i neizravnim aktivnostima. Gradnjom međudržavnih mostova Svilaj i Gradiška s Hrvatskom i Bratunac sa Srbijom i njihovim stavljanjem u funkciju znatno će biti povećana brzina prelaska granica. Aktivnosti na polju provedbe elektroničkog potpisa koji je pušten u upotrebu također će znatno povećati brzinu protoka dokumentacije - rekao je Dalipagić.

Na kraju je  Dalipagić naglasio da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH kontinuirano pomaže prijevoznike.

S tim ciljem, Ministarstvo je razvilo portal namijenjen prijevoznicima, vozačima, kontrolnim tijelima, kao i svim drugim subjektima koji traže ažurirane, pouzdane i točne informacije za oblast međunarodnog i međuentitetskog cestovnog prijevoza putnika i tereta, saopćeno je. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

U okviru 'Susreta mladih Brčko distrikta BiH' posađena tri platana

Helez sa Peachom - Članstvo u NATO-u i Europskoj uniji ostaju glavni vanjskopolitički ciljevi BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'