Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 15:11 |

Predstavnički dom PSBiH o članovima stalnih komisija

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je, nakon što je potvrdio imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nastavio zasjedanje raspravom o imenovanju članova stalnih komisija tog doma.

To su: Ustavnopravna komisija, Komisija za vanjske poslove, Komisija za vanjsku trgovinu i carine, Komisija za finansije i budžet, Komisija za saobraćaj i komunikacije te Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić je kazao da je osnovni princip pri utvrđivanju prijedloga bio princip proporcionalne zastupljenosti klubova zastupnika i entitetske zastupljenosti, u skladu s odredbama Poslovnika o radu Predstavničkog doma.

Podsjetio je da stalne komisije imaju po devet članova, te da je sedam stalnih komisija, od kojih je jedna Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, čiji su članovi ranije izabrani, na konstituirajućoj sjednici.

Prijedlog odluke o imenovanju članova stalnih komisija Predstavničkog doma utvrđen je od Kolegija Doma, na jučer održanoj sjednici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo