Najave     | 06.12.2019. 12:25 |

Početak radova na probijanju tunela Zenica

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. prosinca (FENA) - Početka radova na poddionici koridora 5c Ponirak – Vraca, čime će zvanično početi radovi na probijanju sjevernog portala tunela Zenica, bit će obilježen na svečanosti u ponedjeljak, 9. prosinca, u 12 sati na gradilištu tunela Zenica, mjesto Ponirak.

Tom prigodom nazočnima će se obratiti direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, predsjednik FBiH Marinko Čavara, predstavnica EIB-a za BiH Sandrine Friscia, direktorica EBRD-a za infrastrukturu Evrope Susan Goeransson, šef Izaslanstva EU u BiH i specijalni predstavnik EU Johann Sattler, najavili su iz Autocesta FBiH.

Europska unija sufinancirat će projekt izgradnje dvije poddionice na koridoru 5c (Ponirak - Vraca/tunel Zenica i tunel Zenica - Donja Gračanica) s 31 milijun eura bespovratnih sredstava, uz zajam EIB-a, EBRD-a, kao i sredstava koje je osigurala Bosna i Hercegovina.

Izgradnjom tih poddionica bit će omogućen bolji pristup manjim gradovima, poboljšanje bh. turističke rute i unaprjeđenje trgovinskih tokova između zemalja regije što će pozitivno utjecati na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U tijeku sanacija mosta u Počitelju, u promet će biti pušten do početka ljeta

Potpisan Aneks IV ugovora o izgradnji dionice Vranduk – Ponira, nastavlja se izgradnja

JP Autoceste FBiH dodijelile 40 stipendija najboljim studentima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo