Najave     | 06.12.2019. 14:53 |

Predstavljanje knjige 'Topografije svetoga na području Buškoga Blata'

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 6. prosinca (FENA) - Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatsko etnološko društvo organizirat će 14. prosinca u Karmelu sv. Ilije u Tomislavgradu u 18 sati promociju knjige "Topografije svetoga na području Buškoga Blata" autora Marijane Belaj, Zvonka Martića i Mirjam Mencej.

Uz autore, knjigu će predstaviti profesor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu Luka Šešo.

Iste večeri i u isto vrijeme bit će upriličeno i otvaranje multimedijalne izložbe "Nematerijalna kulturna baština božićnih dana kod Hrvata u Bosni i Hercegovini".

Prema najavi organizatora, na izložbi će biti prikazana četiri kulturna elementa nematerijalne baštine, umijeće pripreme božićnih kruhova, umijeće izrade božićnog nakita „vezenih oraha“ u Usori, običaj paljenja svijeća na Badnju noć u Malom Mošunju kod Viteza te božićni čestitari u okolici Tomislavgrada i drugih krajeva Bosne i Hercegovine.

Gost večer bit će KUD "Ravnica" iz Oštre Luke- Boka kod Orašja.

Pokrovitelji izložbe su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad.

Izložba se organizira uz financijsku pomoć Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Fondacije za izdavaštvo Sarajevo, najavljeno je iz Općine Tomislavgrad.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!