Kultura     | 08.12.2019. 19:49 |

Knjiga.ba - 'Sav moj bol', EKV u pričama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Online knjižara Knjiga.ba preporučila je nove naslove.   

Knjiga 'Sav moj bol' koju je priredila Lidija Nikolić panorama je literarnih djela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najutjecajnijih rok grupa s prostora bivše Jugoslavije.

Oko pedeset autora iz regije (umjetnika, pjesnika, pripovjedača, romanopisaca,  novinara i muzičara) svjedoči svojim djelima o tragu koji su 'Ekatarina velika', njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane riječi.

'Quo Vadis?' je najznačajnije i najpopularnije djelo Henrika Sjenkjeviča, prevedeno na više od 50 jezika i ekranizirano nekoliko puta.

Roman opisuje nastanak hrišćanstva u Rimu prvog vijeka za vrijeme vladavine cara Nerona, kroz ljubavnu priču mlade hrišćanke Ligije. Poruka romana tumači se i kao Sjenkjevićev doprinos borbi protiv represije ...

Radnja romana Milana Kundere - 'Besmrtnost', potaknuta je gestom koji jedna žena upućuje instruktoru plivanja. Kao i Floberova Ema ili Tolstojeva Ana, Kunderina Agnes postat će objekt fascinacija, neke neopisive čežnje.

Iz te će zamamne fascinacije i nastati taj roman - gest imaginacije koji istovremeno utjelovljuje i izražava Kunderino književno majstorstvo kojim on vodi taj roman njegovoj svrsi pomnom istraživanju ljudske egzistencije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hadžimehmedović: Pomogli smo online rad više od 170 obrazovnih institucija

Maj donosi mnoštvo novih naslova u online knjižari Knjiga.ba

Već treći mjesec 'Da vam Minka nešto kaže' najtraženiji naslov u online knjižari

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'