Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 13:28 |

Općina Centar Sarajevo spremna za zimsko održavanje ulica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" Vera Arnautović potpisali su ugovor o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2019/2020. godinu.

Ajnadžić je naveo da je Općina Centar tim ugovorom te pravovremenom nabavkom i distribucijom industrijske soli za posipanje ulica, čiju je distribuciju po mjesnim zajednicama započelo preduzeće "Rad", ove godine obezbijedila potrebne tehničke uslove da tokom zimske sezone građani dobiju najbolju uslugu.

Vrijednost ugovora iznosi oko 700.000 KM, a sredstva je izdvojila Općina Centar iz  budžeta za pravovremeno, potpuno i uredno održavanje svih ulica u svim mjesnim zajednicama na teritoriji općine.

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu koja traje od 15. novembra 2019. do 15. marta 2020. godine, komunalno preduzeće "Rad" ima obavezu da održava prohodnim 144 saobraćajnice lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i 139 nekategorisanih cesta sortiranih po prioritetima, kako bi se obezbijedio stalan, nesmetan i siguran promet na cestama.

Također je to preduzeće u obavezi da mašinsko održavanje pješačkih površina obavlja tokom ove zimske sezone na 21 lokaciji, dok će ručno održavanje ulica, pločnika, stepenica i mostova obavljati na 57 lokacija u Centru, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo