Stranačke aktivnosti     | 09.12.2019. 11:58 |

Saopćenje za javnost GO SDP-a BiH Mostar

FENA Saopćenje

Gradski odbor SDP Mostar osuđuje potpuno nepotrebno korištenje sile od strane MUP-a HNK nad građanima koji se mirnim putem bore za zdravlje svih nas.

Povodom nemilih događaja Klub zastupnika SDP-a u Skupštini HNK je na zahtjev Gradske organizacije SDP Mostar uputio danas Zahtjev za hitnim sazivanjem Skupštine HNK kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za ranije nezakonito trošenje novca, izmještanje, zatvaranje i saniranje postojeće deponije, trovanje građana i zakonitost upotrebe sile nad građanima koji štite živote svih građana Grada Mostara i HNK onemogućavajući da se nezakonito odlaže otpad na nelegalnu deponiju.

Očekujemo hitno sazivanje Skupštine HNK kojoj bi prisustvovali predstavnici svih nadležnih institucija koje su dužne po zakonima biti uključene u rješavanje aktuelnog problema nelegalne deponije Uborak, a to su: Grad Mostar, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, svih nadležnih inspekcija, Ministarstva unutrasnjih poslova i Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNK i Tužilaštva HNK.

Ovim putem pozivamo i mostarsku SDA, koja je uz HDZ najodgovornija za ovu ekološku katastrofu i nezakonite radnje vezane za deponiju Uborak, da preuzme odgovornost za svoja (ne)djela i postupke umjesto spinovanja javnosti.

Svim građanima je odavno jasno da su kadrovi SDA upravljali svim procesima vezanim za deponiju Uborak (Odjel za komunalne poslove, direktor i nadzorni odbor J.P. Deponija, kantonalni ministri građenja i prostornog uređenja i kantonalni ministar turizma i okoliša), te da su uz gradonačelnika Grada Mostara jedni od najodgovornijih za kriminal i trovanje građana Mostara.

Posebno je drsko saopćenje SDA Sjever koje vrijeđa elementarnu inteligenciju građana.

Na ovaj način nećete i ne možete sprati sa sebe odgovornost za sve štetne radnje oko deponije Uborak gdje ste jasno pokazali da vam je novac godinama važniji od zdravlja sugrađana.  

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo