Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 16:07 |

Promovirano šest diplomanada Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijeg

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 9. prosinca (FENA) - Na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Širokom Brijegu otvorena je radionica za obradu metala i stakla te je promovirano šest diplomanada te akademije.

Diplomandima se na početku obratio prorektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak koji je istaknuo kako je ALU u Širokom Brijegu polučila značajan uspjeh u posljednje dvije godine.

- Vi diplomandi možete biti ponosni što ste studirali u Širokom Brijegu i na svoj predan rad tijekom proteklih pet godina. Dokaz kontinuiranog napretka su i tri radionice koje ćemo danas otvoriti u sklopu novog objekta Akademije - kazao je Čolak.

Dekan ALU-a Stjepan Skoko čestitao je studentima na izloženim grafičkim, slikarskim i kiparskim radovima, istaknuvši kako je upravo Akademija ta koja je studentima pomogla da pronađu sebe u umjetničkom smislu.

Nakon promocije diplomanda otvorena je radionica za obradu metala i stakla. Ovim događajima nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je u pratnji rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića i dekana Skoke tom prigodom obišao prostorije Akademije.

Događaji u ALU u Širokom Brijegu dio su programa Dana Sveučilišta u Mostaru kojim se ovoga tjedna obilježava 42. godišnjica postojanja te visokoškolske ustanove.

Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu djeluje od 1996. godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Svečana sjednica Senata: Sveučilište u Mostaru je most koji povezuje dvije države

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo