Bosna i Hercegovina     | 10.12.2019. 14:17 |

Rekonstrukcija sportske dvorane u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 10. decembra (FENA) - Intenzivirana je rekonstrukcija sportske dvorane, koja djeluje u sklopu Kulturno-sportskog centra u Bugojnu.

Kako je Feni kazao direktor ove javne ustanove Mirza Idrizović, cilj projekta koji je vrijedan više od 100.000 KM je da se stvore još bolji uvjeti za odigravanje utakmica i održavanje treninga sportskih klubova.

-Najvažnije je da smo počeli s utopljavanjem objekta termoizolacijskim panelima, koji će omogućiti da imamo funkcionalniju dvoranu, i bolju iskoristivnost toplote koja ide prema grijnim tijelima, koja smo uredno servisirali - naglasio je.

Dodaje da je u završnoj fazi i idejni projekt zatvaranja bočnih dijelova konstrukcije same dvorane, što će "značajno doprinijeti planiranim aktivnostima, jer se radi o površini od 2.000 kvadratnih metara".

- Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK-a, s ministrom Amirom Šečibovićem na čelu, osiguralo je iznos od 76.000 KM, dok je 30.000 KM obezbijedilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Hvala im uime svih uposlenih KSC-a, i onih koji će ubuduće koristiti usluge ove dvorane - istaknuo je.

Sportska dvorana u Bugojnu izgrađena je 1983., a ubraja se u red onih s najboljim uvjetima za održavanje raznih domaćih i međunarodnih sportskih takmičenja.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu