Servisne informacije

U BiH jutros oblačno sa slabom kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne

Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima lokalno pada slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. U Hercegovini je umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -8, Ivan-sedlo -4, Bihać, Bugojno i Sarajevo 0, Drvar, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 1, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Zenica i Zvornik 2, Banja Luka 3, Grude i Široki Brijeg 4, Mostar i Stolac 7 i Neum i Trebinje 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. Vjetar će u Bosni biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini se očekuje umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, a na jugu BiH od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit do 2 sepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D.V.