Ekonomija     | 11.12.2019. 13:17 |

Ski centar Bjelašnica-Igman u ovu zimsku sezonu ulazi s brojnim projektima.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Ski centar Bjelašnica-Igman će u ovu zimsku sezonu ući s brojnim projektima

Osvijetljena staza Kolijevka će u u okviru manifestacije Winter Party biti puštena prvi put za noćno skijanje, saopćilo je preduzeće ZOI '84 OCS.

Zvanično otvorenje sezone najavljeno je za 15. decembar, kada će na Babinom dolu na Bjelašnici biti izveden zabavni program, koncerti muzičkih izvođača: Jala brat& Buba Corelli (BiH), Senidah (SLO), Coby (SRB), Inas (BiH) i još nekoliko poznatih imena iz ovog muzičkog žanra.

Kao poklon svim korisnicima, KJP ''ZOI'84'' OCS će omogućiti besplatno skijanje na dan otvorenja od 09.00 do 12.00 sati, dok će noćno skijanje biti od 19.00 do 21.30 sati.

Prijevoz za zainteresirane će biti osiguran 15. decembra na relacijama Sarajevo - Bjelašnica i Veliko polje - Babin do. Centrotrans Eurolines d.d. će prevoziti na relaciji Vijećnica - Babin do, s polascima u 09.00, 10.00, 11.00 i 12.00 sati. U istim termininima će GRAS prevoziti zainteresirane, s polaskom iz ulice Franje Račkog (kod Zemaljskog muzeja). 

Povratak je predviđen na objema relacijama nakon završetka koncerta od 18.00 do 20.00 sati.Povratne karte će se kupovati u autobusu po cijenama prijevoznika.

Uvažavajući mišljenje i javljanje skijaša, od danas je produžena prodaja karata po akcijskoj cijeni, što će važiti za prvih 150 skijaša koji dođu. 

U nedjelju su besplatni sadržaji, skijanje od 09.00 do 12.00, plus noćno skijanje, napominju iz preduzeća i dodaju kako su sigurni da će na ovaj način privući veliki broj posjetilaca i u tu nedjelju postati centar događanja za porodice i omladinu.

Kreirane su zvanične stranice @skibjelasnica i @skiigman, na kojima će ljubitelji planina moći dnevno pratiti informacije kao ključne komunikacijske kanale pozitivnih priča s Bjelašnice i Igmana.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Centrotrans - Od sutra autobuska linija Vijećnica - Bjelašnica

Akcija spašavanja stranca u nepristupačnom dijelu Bjelašnice

Premijer Uk i ministrica Softić Kadenić posjetili gradilište pritvorskog kompleksa na Igmanu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'