Bosna i Hercegovina     | 14.12.2019. 10:51 |

Mirza Ganić novi/stari predsjednik GO SDA Visoko

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Konstituirajuća skupština Gradske organizacije SDA Visoko održana je sinoć u sali KC Altindag. Skupštini je prisustvovalo 89 od 94 delegata koji su jednoglasno izabrali novog/starog predsjednika GO SDA Visoko Mirzu Ganić. Za potpredsjednike izabrani su tajnim glasanjem Edin Hakanović, Zijad Breščić i Amer Hindija. Za generalnog sekretara GO SDA Visoko koji će direktno ući u Izvršno odbor predložen je Nihad Dervišević, saopćeno je iz ove stranke.

Također, birano je i 13 članova Izvršnog odbora GO SDA Visoko, a izabrani su Mirela Mateša Bukva, Efedina Čehajić, Amir Zukić, Nihad Smailagić, Esad Semić, Emina Jusić, Nejra Muratović, Amil Neimarlija, Emir Vračo, Emir Džafić, Enes Lemeš, Zijada Smailagić i Kemal Mušinbegović. Po funkciji, član Izvršnog odbora je i predsjednik Kluba vijećnika u GV Visoko Mirza Omanović. Naknadno će u Izvršni odbor ući po funkciji i predsjednik Asocijacije mladih SDA Visoko i predsjednica Asocijacije žena SDA Visoko čije Izborne skupštine će biti održane u skorijem periodu.

Nakon skupštine, upriličen je i svečani prijem za osnivače SDA Visoko, stare članove, predsjednike SDA u ranijim periodima, članove mjesnih odbora, simpatizere stranke, predstavnike drugih političkih partija u Visokom, predstavnike IZ u Visokom, medije te sve ostale aktiviste.

Također, prijemu su prisustvovali i predstavnici SDA općina Kakanj, Breza, Ilijaš, Zenica, Vareš i Žepče.

Među gostima su bili ministri u Vladi ZDK Mirnes Bašić i Fahrudin Čolaković, predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić, zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić, predsjednik KO SDA ZDK, član GO SDABiH i zastupnik u Parlamentu FBiH Miralem Galijašević, Nermin Mandra - predsjednik SDA Kakanj, član Predsjedništva SDA i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Pred nama je 2020. godina, koja je specifična jer nam predstoje lokalni izbori i želim odavde da pošaljem poruku da moramo, možemo i želimo puno bolje. A želimo da radimo svi zajedno i da predstavljamo naše građane koji daju nama pravo glasa. Mi nakon ovih izbora šaljemo odavde javnosti poruku jedinstva, jer mi želimo da radimo, gradimo i da budemo prepoznatljivi u ovom gradu. Predstavnici SDA na višim nivoima su i prethodnih godina, a evo i ove, radili za Visoko i osiguravali značajna finansijska sredstva. Nažalost, vi ne možete na određenim lokalnim medijima vidjeti šta se radi na terenu, ali zaista budite uvjereni da je riječ o milionskim sredstvima. Smatram da ukoliko budemo zajedno radili neće biti nekoliko miliona, nego će biti nekoliko desetina miliona. I u tom svjetlu sve nas pozivam da budemo jedinstveni, bez obzira na različitosti, da budemo zajedno i da svi radimo u interesu ljudi koji nas biraju i koje mi predstavljamo. Želimo da budemo naslonjeni jedni na druge, ne treba nam ni diktatura, ni osveta, nego zajednički rad za zajednički boljitak”, istaknuo je predsjednik GO SDA Visoko Mirza Ganić.

Pored predsjednika Ganića obratio se i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević i član predsjedništva SDA BiH Nermin Mandra koji su poslali poruku jedinstva i značaja snažne SDA za BiH, saopćeno je iz SDA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bira se 'Hercegovac godine'

U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH za 2023.

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'