Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 12:59 |

ZDK - Potpisani ugovori o realizaciji projekata podizanja svijesti o okolišu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas su potpisani ugovori o realizaciji projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2019. godinu - LOT 3 između Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša i korisnika koji su odabrani putem javnog poziva.

Odobren je ukupno 71 projekt podizanja svijesti o okolišu u iznosu od 81.500 KM, a korisnici su nevladine organizacije, udruženja građana, javne i obrazovne institucije te mediji.

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša, rekao je da je ovo drugi javni poziv za finansiranje projekata podizanja svijesti o zaštiti prirode i ekološki prihvatljivog ponašanja koji je realizovan u toku ove godine, a na koji su se mogle prijaviti i korisnici sredstava iz prethodnog javnog poziva.

Od projekata u oblasti zaštite okoliša koji su realizovani u 2019. godini, ministar Isak je izdvojio pomoć gradovima i općinama za zbrinjavanje i odvožnje komunalnog otpada u iznosu od 900.000 KM, projekt čišćenja obala i korita rijeke Bosne vrijedan 500.000 KM, te izgradnju Eko kuće Smetovi iznad Zenice za što je ove godine odobreno 100.000 KM, a dogodine je planirano još 200.000 KM.

Iduće godine planirana je kupovina opreme za sterilizaciju medicinskog i infektivnog otpada za četiri bolnice u ZDK-u, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo