Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 16:26 |

Čavara na obilježavanju 27. obljetnice osnutka brigade 'Nikola Šubić Zrinski'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. prosinca (FENA) -  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je obilježavanju 27. obljetnice osnutka brigade – pukovnije HVO „Nikola Šubić Zrinski" i 25. obljetnice osnutka UDVDR HVO HB – podružnica Busovača.

Obilježavanje obljetnice započelo je polaganjem vijenaca na spomen- obilježju u Busovači, a zatim je uslijedilo misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, koje je predslavio župnik fra Zoran Jaković, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

"Danas na ovaj dan koji je za sve nas vrlo važan, na dan utemeljenja brigade koja je značajna najprije u obrani i slobodi Busovače, a onda i cijele Središnje Bosne, molimo za naše pale branitelje, naše pokojne, molimo za one koji nose patnje na duši i tijelu, posljedice tih ratnih zbivanja. Molimo za nas žive da nam Bog da snagu i hrabrost za život da ne padnemo u beznađe i ravnodušnost, te da budemo zauzeti jedni za druge",  istaknuo je župnik Jaković u prigodnoj propovijedi.

Nakon misnog slavlja, upriličena je svečana akademija u kinu "Thetare" na kojoj je predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari uručena prigodna zahvalnica za potporu radu UDVDR HVO HB Busovača.

"Nakon toliko godina, ponovno smo se okupili kako bi obilježili ove značajne obljetnice te se prisjetili svih onih koji su dali svoje živote i bili spremni žrtvovati se za našu slobodu. Mi danas slavimo i naše pobjede, jer smo se uspjeli obraniti i ostati na ovim prostorima u slobodi, bez obzira kako netko doživljavao tu slobodu. Ovu zahvalnicu doživljavam kao priznanje i dokaz našeg zajedništva", kazao je predsjednik Federacije BiH u prigodnom obraćanju na svečanoj akademiji.

Ujedno je iskoristio prigodu i čestitao 27. obljetnicu osnutka  brigade – pukovnije 'Nikola Šubić – Zrinski' i 25. obljetnicu UDVDR HVO HB Busovača.

Nazočnima se obratio i zapovjednik brigade – pukovnije "Nikola Šubić Zrinski" bojovnik Jure Čavara, te predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Dragan Laštro, koji se zahvalio svima na dolasku i potpori te istaknuo kako će Udruga i dalje ispunjavati svoju temeljnu zadaću, brinuti o značajnim datumima, kao i o svim svojim članovima, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

HKD Napredak podružnica Busovača izabrala novo vodstvo

U prometnoj nesreći u Busovači smrtno stradao 47-godišnjak

Busovača: U subotu smotra folklora 'Srce Središnje Bosne 2023.'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo