Stranačke aktivnosti     | 20.12.2019. 14:42 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Ljubić u ime HDZ-a poziva na blokade; HDZ-ovi zahtjevi pokušaj bacanja bombe na Mišljenje EK
Home

Ljubić u ime HDZ-a poziva na blokade; HDZ-ovi zahtjevi pokušaj bacanja bombe na Mišljenje EK
Demokratska fronta smatra da je današnja poruka zastupnika u Saboru Republike Hrvatske, Bože Ljubića kako HDZ i stranke okupljene oko tzv. HNS ne trebaju slati nikakve prijedloge za ministarska mjesta u novu Vladu FBiH sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH, plašljivi pokušaj nastavka blokade formiranja vlasti od strane HDZ-a BiH.

Očito je da je HDZ shvatio poruku zvaničnika Evropske unije da se formiranje vlasti u FBIH ne može uslovljavati HDZ-ovim željama odnosno Izbornim zakonom kako ga zamišljaju u HDZ-u pa preko Bože Ljubića, nastavljaju da prkose Evropskoj uniji i da blokiraju političke procese u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, konačno je i evropskim zvaničnicima postalo jasno da su HDZ-ovi zahtjevi koji se tiču izmjena Izbornog zakona pokušaj bacanja bombe na Mišljenje Evropske komisije, jer su u potpunoj suprotnosti sa evropskim pravnim standardima i evropskim pravnim zakonodavstvom, koje je sukladno Mišljenju EK u BiH potrebno primjeniti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo