Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 22.12.2019. 10:56 |

Večeras u Mostaru finale Kupa Federacije BiH za odbojkašice

FENA

TUZLA, 20. decembra (FENA) – U Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru večeras se igra finalna utakmica Kupa Federacije BiH za odbojkašice između Studentskog odbojkaškog kluba Mostar i tuzlanske Slobode.

Te ekipe u prvenstvu su se sastale dva puta s omjerom 1-1, a zanimljivo je da je svaka na svom terenu slavila rezultatom 3:2. Plasmanom u finale igračice iz Mostara i Tuzle ujedno su izborile i nastup na završnici Kupa BiH, koja će se održati u proljeće iduće godine.  

- Trenutni međusobni skor u prvenstvu upućuje na izjednačenost ekipa. U finalu ponovo očekujem krajnje neizvjesnu utakmicu, ali se ovoga puta nadam našoj pobjedi, što bi bio sjajan kraj ionako uspješne polusezone – izjavio je za Fenu trener Slobode Armin Dervišević.

Kapiten SOK Mostara, Tamara Ćešić, koja je u ovaj klub došla nakon sezone provedene u Slobodi, optimist je u pogledu ishoda večerašnje utakmice.

- Dok sam nastupala u brčanskom Bimal Jedinstvu, koji je moj matični klub, igrala sam i osvajala trofeje u kup takmičenjima, ali mi je drago što se moja sadašnja ekipa, SOK Mostar, prvi put našla u finalu ovog natjecanja. S ekipom iz Tuzle imamo iskustva i vrlo dobra ih poznajemo. Naše utakmice su vrlo zanimljive i teške. Smatram da ni ova utakmica neće biti lagana, ali ćemo se žestoko boriti da trofej ostane u Mostaru. Tim prije, što se prvi put jedno finale igra u gradu na Neretvi, a to je zasluga predsjednika našeg kluba, Dragana Mikulića – zaključila je Ćešić u izjavi za Fenu.

Finalna utakmica SOK Mostar – Sloboda igra se u nedjelju u Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru od 17.30 sati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Odbojkašice BiH večeras protiv Hrvatske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana