Sport     | 22.12.2019. 14:21 |

Održan Prvi božićni šahovski turnir HNV-a u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Prvi božićni šahovski turnir u organizaciji Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini održan je u subotu u Sarajevu.

Prvo mjesto na turniru osvojio je velemajstor Emir Dizdarević iz Sarajeva, drugo velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine, a treće mjesto velemajstor Miodrag Savić iz Zvornika.

Na turniru je sudjelovalo 76 igrača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije pod motom "Gens una sumus" ("svi smo jedan rod").

Turnir je službeno otvorio predsjednik HNV BIH Marijo Pejić uputivši božićnu čestitku.

- Turnirom ujedno obilježavamo i 25. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog narodnog vijeća u BiH, koje je kao krovna nevladina organizacija Hrvata u BiH prisutno u kulturnom, društveno-političkom, znanstvenom i braniteljskom miljeu, a sukladno svojim programskim ciljevima značajnu pažnju posvećuje izgrađivanju svijesti građana o očuvanju kulturnog, etničkog i religijskog identiteta čovjeka - pojedinca i naroda. Može se pretpostaviti da je za značajan dio bosanskohercegovačkih Hrvata HNV BiH brend, kojim se izražava bazična identifikacija državotvornih Hrvata - rekao je Pejić.

Direktor Turnira Želimir Marković kazao je da HNV BiH ima prepoznatljivost, da je u više elemenata nazočan u javnosti, te da ima značajnu potporu medija javnog i masovnog komuniciranja.

Suci Turnira bili su Mirza Miralem i Muharem Višnjić. Voditeljica Turnira bila je Ivana Krstanović, a u glazbenom dijelu programa nastupili su violinistica Suzana Vinković i profesor gitare Enes Ibričević koji su interpretirali prigodne božićne skladbe, saopćeno je iz HNV-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nišić otvorio prvi međunarodni Pozivni Intermajstorski turnir u Brčkom

Na uskrsnom šahovskom turniru najuspješniji Duvnjaci

Hrvatska manjina u Srbiji u nedjelju bira novo vodstvo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta