Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 16:51 |

Čovićeva božićna i novogodišnja čestitka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović uputio je božićnu i novogodišnju čestitku u povodu predstojećih praznika.

- S velikom radošću i nadanjem iščekujemo Božić, dan kada nam je Dobri Otac darovao našega Spasitelja, Isusa Krista. U svojoj prevelikoj ljubavi za Čovjeka, darovao nam je ono što Mu je najdraže, svog jedinorođenoga Sina, kako bi nam pokazao da trebamo i moramo živjeti po najvišem postulatu naše kršćanske vjere: da iznad svega ljubimo jedni druge kao što nas On ljubi.

Božić, svetkovina ljubavi Boga za čovjeka, vrijeme je kada se trebamo prisjetiti i svetkovati tu ljubav, koja prožima i čisti naša srca, kako bismo mogli djelovati za dobro svih ljudi dobre volje.

Duboko vjerujem da, ohrabreni vjerom i Božjom ljubavlju, možemo i moramo prevladati brojne kušnje i usmjeriti naše društvo prema dostojnoj budućnosti. Samo kroz istinsko razumijevanje i toleranciju možemo narednim generacijama ostaviti zalog za bolje sutra i nasljeđe ovozemaljskih, ali Bogom danih vrijednosti jednakopravnosti, demokracije i blagostanja temeljenih na pravičnom ustroju naše domovine po mjeri svih njezinih naroda i svakog pojedinca.

Stoga, neka nam i ovaj Božić bude prigoda da uvijek i nanovo promišljamo temeljne ljudske i društvene vrednote u ozračju mira i ljudskog dostojanstva, međusobne suradnje i tolerancije na putu ka boljem životu u našoj domovini BiH.

Svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim čestit i blagoslovljen Božić, a svim narodima radosnu 2020. godinu - kaže se u čestitki predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom