Kultura     | 25.12.2019. 13:42 |

Poznati jazz i soul pijanista i pjevač Uroš Perić prvi put pred bh. publikom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. decembra  (FENA) - Koncert Sarajevo Big Banda i gostujućih muzičara, solista Bundes jazz orkestra (BuJazzo), jazz orkestra mladih Savezne Republike Njemačke te jazz i soul pijaniste i pjevača iz Slovenije Uroša Perića bit će održan u nedjelju, 29. decembra u sarajevskom Domu mladih.

U organizaciji Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass, prvi put pred bh. publikom bit će izvedeni najpopularniji hitovi Raya Charlesa u interpretaciji Perića, koji je po ocjeni kritičara najbolji interpretator njegove muzike, saopćili su organizatori.

Uroš Perić karijeru je započeo 2004. godine, a od 12. godine izvodi bogat repertoar jazz standarda i hitova Raya Charlesa. Odluku da stil tog legendarnog američkog muzičara održi živim Perić je donio nakon njegove smrti. Sjajna reakcija publike na njegov  karizmatičan glas, veliki osmijeh i virtuozni nastup, dala mu je dodatni podstrek u tom naumu te je sa svojim programom Tribute to Ray Charles nastupao u brojnim zemljama.

U sastavu Sarajevo Big Banda koji će pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana pratiti Perića, nastupit će i trojica mladih solista iz Bundes jazz orkestra: Philip Dornbush na saksofonu, Gregor Sperzel koji svira trombon i Janos Loeber na trubi.

Karte za koncert u iznosu od 15 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima BKC-a i na platu Skenderija.

Koncert su podržali Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Goethe-Institut u Sarajevu te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Korizmenim koncertima Ansambl Lado obilježava 75. godišnjicu umjetničkog rada

Otvorena proba kao uvertira za dva koncerta polaznika Muzičkog kampa za mlade virtuoze

Internacionalni art festival "Grad" - Tri koncerta za Međunarodni dan mira

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'