Bosna i Hercegovina     | 01.01.2020. 11:13 |

Zvizdić:Mir, stabilnost i prosperitet želim građanima BiH u 2020. godini (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 1. januara  (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH Denis Zvizdić svim građanima Bosne i Hercegovine u Novoj 2020. godinu poželio je mir, stabilnost i ekonomski prosperitet.

- Želim da svi nastavimo živjeti u mirnom okruženju unutar jednog stabilnog mira, dugoročne, političke, ekonomske i društvene sigurnosti – da nastavimo aktivno raditi na jačanju ekonomskog prosperiteta Bosne i Hercegovine i otvaranju novih radnih mjesta– kazao je Zvizdić za Fenu u Novoj godini.

Također, poželio je da dođe do kreiranja boljeg ambijenta za mlade ljude da bi ostali u državi i pomogli u daljnjoj izgradnji evropske Bosne i Hercegovine.

- U konačnici želim da nastavimo jačati državu u svim njenim prerogativima - da jačamo njenu unutrašnju konsolidaciju, unaprijedimo njene evropske i NATO integracije, te je nastavimo i dalje etablirati unutar regionalnih i međunarodnih okvira -  kazao je Zvizdić.   

Po njegovom mišljenju 2020. godina za Bosnu i Hercegovinu je veoma značajna jer može biti obilježena kredibilnim napretkom u realizaciji baznih ciljeva iz Mišljenja Evropske komisije.

- To bi na kraju trebalo dovesti do dobijanja kandidatskog statusa, čime bi završili jednu dugu dionicu na putu evropskih integracija. Sa tim bi se otvorilo novo poglavlje u odnosima BiH i Evropske unije. To je ono što svi želimo i cilj koji će sasvim sigurno biti postignut – uvjeren je Zvizdić.

Pogledajte http://fena.ba/video/3859/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1KkrZNBDoZRSn46AHyKy3y9aZJJQRb5RJ?usp=sharing

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Dočekana srpska nova godina, vatromet s Kule Beograd

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana