Bosna i Hercegovina     | 27.12.2019. 10:35 |

Budžet Općine Vogošća za 2020.godinu preko 14 miliona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) -  Općinsko vijeće Vogošće na  34. redovnoj  sjednici  jednoglasno je usvojilo Budžet za 2020. godinu u visini od 14,2 miiona KM.

 Budžet je u odnosu na Nacrt uvečan za 1,7 milona KM, a općinski načelnik Edin Smajić je napomenuo kako bi već u martu, prilikom donošenja izmjena i dopuna Budžeta, ovaj Budžet mogao biti i uvećan.

Najveće uvećanje u odnosu na dosadašnji Budžet zabilježeno je na stavci za kapitalna izdvajanja (53 posto). Smajić je istakao je da su u Budžetu predviđene i tri nove budžetske pozicije – sufinansiranje poslovnih planova za razvoj poduzetništva i zapošljavanja mladih, grant za podršku rada Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i pomoć u realizaciji kapitalnih projekata povratnika u entitet RS.

Usvojeno je i nekoliko planskog programskih dokumenata. Jedan od njih je bio i Prijedlog Programa rada Općinskog načelnika, Jedinstvenog općinskog organa uprave i ostalih općinskih službi Općine Vogošća za 2020. godinu a u čijem fokusu je, kako reče Načelnik Smajić, da razvoj naše općine bude nastavljen u kontinuitetu. I ovaj prijedlog dobio je jednoglasnu podršku svih prisutnih vijećnika kao i Odluka o odobravanju i isplati jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe za narednu godinu. Jednoglasnu podršku su dobili i Programa rada Općinskog vijeća Vogošća za 2020. godinu kao i planovi rada JU KSC Vogošća i JP RTV Vogošća za narednu godinu, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana