Bosna i Hercegovina     | 27.12.2019. 13:24 |

Spriječeno krijumčarenje migranata koji su bili sakriveni u autobusu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) - Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u četvrtak su u dva odvojena slučaja spriječili  krijumčarenje troje stranih državljana afroazijskog porijekla.

Naime, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod na izlasku iz BiH, u prtljažnom prostoru autobusa otkrivene su dvije maloljetne osobe koje su izjavile da dolaze iz Alžira i Somalije. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se bh. državljani, odnosno vozači autobusa koji je prometovao na relaciji Istočno Sarajevo – Beč. Pripadnici GPBiH nastavljaju daljnji rad na slučaju, stoji u saopćenju.

Drugi slučaj otkriven je na prijelazu Izačić, također, na izlasku iz BiH, kada je u prtljažniku vozila Opel Zafira, italijanskih nacionalnih oznaka, otkriven strani državljanin koji je izjavio da dolazi iz Egipta. Vozilom je upravljao državljanin Slovačke Republike. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH lišen je slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba" u petak predat tužiocu Tužilaštva BiH.

Vozilo, novac u raznim apoenima i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Nad troje krijumčarenih stranih državljana daljnji rad nastavili su pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom