Bosna i Hercegovina     | 30.12.2019. 11:25 |

Općina Centar Sarajevo - Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 45 porodilja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar Sarajevo u petak, 27. decembra, obavila je finansijske uplate pomoći na bankovne račune za 45 porodilja s područja te općine.

Uplata je izvršena nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama.

Ukupno je uplaćeno 12.400 KM, od čega je po 500 KM uplaćeno na račune dvije porodilje za rođenje blizanaca, dok je 14 porodilja dobilo po 300 KM za rođenje drugog djeteta, po 200 KM je uplaćeno na račune 22 porodilje za rođenje prvog djeteta, dok je sedam porodilja iz Centra dobilo treće dijete na osnovu čega im je uplaćeno po 400 KM.

Taj projekat Općina Centar realizuje od 2013. godine s ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku podršku porodicama za opremanje novorođenčadi.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za jednokratne novčane pomoći porodiljama obezbijeđeno je 150.000 KM, saopćeno je iz te općine. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Brod s 200 tona pomoći za Gazu krenuo sa Kipra

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo