Bosna i Hercegovina     | 01.01.2020. 11:15 |

Gradonačelnik Skaka posjetio dežurne gradske službe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. januara (FENA) -Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tradicionalno je u posljednjim satima 2019. godine obišao dežurne gradske službe koje se brinu o sigurnosti i zdravlju građana i gostiju  u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, saopćilo je Odjeljenje za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Zajedno sa saradnicima prvi čovjek bh. prijestolnice posjetio je Profesionalnu vatrogasnu brigadu Kantona Sarajeva, liječničko i medicinsko osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo,  Upravu saobraćajne policije MUP-a KS, te Prvu policijsku upravu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Uz želju da u narednoj 2020. godini saradnja bude još bolja ali i sa što manje hitnih intervencija, gradonačelnik je zahvalio osoblju i upravi što su i u prazničnoj noći na usluzi građanima i gostima.

Dežurne gradske službe zavređuju posebno poštovanje zbog njihovog izvanrednog rada i angažmana u svakom danu. Ovi ljudi su svakodnevno izloženi jako stresnim situacijama, a nesebično bdiju nad našim zdravljem i sigurnošću. Želio sam i ove godine posjetiti ove ljude i zahvalit im što su uvijek na visini svog zadatka – istakao je Skaka, navodi se u saopštenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana