Ekonomija     | 01.01.2020. 15:13 |

Sarajlije i brojni turisti u šetnji ulicama glavnog grada

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO,   1. januara (FENA) - Sudeći po sarajevskim ulicama građani Sarajeva i gosti grada su se razbudili nakon sinoćnjeg dočeka Nove godine.

Tako je za razliku od jutra kad su ulice bile prazne u popodnevnim satima grad osjetno živnuo. Mnogi su tako  krenuli da popiju prve ovogodišnje kafe ili druga pića sa prijateljima.

Radno je bilo i na štandovima  u Ferhadiji  gdje su prodavači bili spremni da usluže potencijalne kupce šarolikom ponudom - od  igrački, blještavih ukrasa, kapa, šalova pa do zabranjene pirotehnike.

Istovremeno su se na pijaci Markale tek rijetki prodavači voća i povrća odlučili ponuditi svoje proizvode prvog dana Nove godine.

Nastupom na Trgu Bosne i Hercegovine  građane Sarajeva i brojne turiste u glavnom gradu BiH 2020. godinu sinoć je uveo Željko  Joksimović, dok je za večeras planiran nastup grupe Zabranjeno pušenje ispred Vječne vatre.

Zbog koncerta će 1. januara od 16.00 sati do 8.00 sati 2. januara, prije početka i za vrijeme održavanja koncerata biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila (osim vozila predviđenih Zakonom o osnovama sigurnosti saobraća na putevima u BiH ) u ulici Mula Mustafe Bašeskije na dijelu od spoja sa ulicom Niže Banje do spoja sa ulicom Maršala Tita i u ulici Maršala Tita od spoja sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Koševo i ulici Radićeva od raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita, sa usmjeravanjem saobraćaja u alternativne pravce.

U tom periodu najavljena je i zabrana saobraćaja za motorna vozila u ulici Dalmatinska od raskrsnice sa ulicom Maršala Tita do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Spahe, kao i u ulici Kulovića od raskrsnice sa ulicom Maršala Tita do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'