Magazin     | 03.01.2020. 16:43 |

Greta Thunberg 17. rođendan provodi ispred švedskog parlamenta

FENA Agencije

STOCKHOLM, 3. siječnja (FENA) - Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg u petak je napunila 17 godina i ponovno stala ispred švedskog parlamenta s transparentom "School Strike 4 Climate" ("Školski štrajk za klimu"). 

- Štrajk za klimu, 72. tjedan, tvitala je Thunberg i objavila fotografiju sebe s ručno oslikanim transparentom "School Strike 4 Climate".

Greta Thunberg započela je štrajk u kolovozu 2018. Škole u švedskom glavnom gradu u petak su još uvijek zatvorene zbog božićnih blagdana.

Greta se vratila u Švedsku nakon četiri i pol mjeseca izbivanja. Thunberg je govorila na sastancima o klimi od Švicarske do New Yorka, a nedavno je sudjelovala na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu te na skupu u Torinu u Italiji.

U prosincu ju je časopis Time proglasio osobom godine zbog uloge u stvaranju globalnog pokreta o klimatskim promjenama izbivanjem iz škole petkom. Thunberg ne leti iz ekoloških razloga, a iza nje su dva transatlantska putovanja u 2019.

Greta je govorila na UN-ovom klimatskom samitu u New Yorku, sudjelovala je na susretima u Montrealu u Kanadi i putovala je diljem Sjedinjenih Država, prenosi Hina.

Madrid je bio domaćin UN-ove konferencije o klimatskim promjenama nakon što je Čile otkazao organizaciju konferencije zbog nemira u toj južnoameričkoj zemlji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Novi američki izaslanik za klimu želi da Kina ubrza prelaz sa ugljena

Evropa bi mogla pretrpjeti "katastrofalne" posljedice klimatskih promjena

UNDP pokrenuo projekt podrške BiH u izvještavanju o klimatskim promjenama prema UNFCCC-u

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom