Bosna i Hercegovina

Dodik čestitao Božić: Da ovaj kršćanski praznik donese svima radost, mir i sreću

Saopćenje, Foto arhiv

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavcima Badnji dan i blagdan Hristovog rođenja - Božić, sa željom da ovaj najradosniji kršćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.
 
- Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite sa izazovima sa kojima se susrećete i da ovaj blagdan ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom.
 
Božić je najradosniji obiteljski blagdan kada se okuplja cijela obitelj i slavi sa najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju.

Želim da vam Badnje veče donese mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra.

Uz tradicionalni kršćanski pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi" svim vjernicima želim da predstojeće božićne blagdane provedu onako kako dolikuje tradiciji - u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja - kaže se u Dodikovoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.