Regija     | 05.01.2020. 19:28 |

U Mostaru zatvorena birališta za izbore predsjednika Hrvatske

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 5. siječnja (FENA) - U Mostaru su večeras zatvorena sva biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, a unatoč velikim gužvama, izborni proces u Mostaru je protekao bez problema. 

 Nekoliko birača koji su se u 19 sati zatekli na biračkom mjestu imaju pravo glasovati i oni će izvršiti tu svoju dužnost. Također, oko desetak birača zbog registracije, nešto iza 19 sati, uz pratnju je uvedeno na biralište. 

 Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini mogli su danas od 7 do 19 sati glasovati za predsjednika RH na ukupno 44 biračka mjesta, u gradovima sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH.

 Najviše biračkih mjesta, njih 19, bilo je u Mostaru, zatim Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i Banja Luci (2).

 Prvi izborni rezultati bit će poznati u 20 sati. Državno izborno povjerenstvo će ih objaviti na svojoj mrežnoj stranici i potom osvježavati svakih pet minuta.

 Prema izlaznoj anketi, u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović osvojio je 53,25 posto glasova birača, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 46,75 posto.

 Anketu je provela agencija Ipsos Puls, a njezin rezultat ne uključuje glasove dijaspore.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo