Bosna i Hercegovina     | 06.01.2020. 11:57 |

Čović: Božić nas iznova podsjeti na Božiju blizinu, radost i spasenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je čestitku povodom pravoslavnog Božića mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicim Srpske pravoslavne crkve u BiH.

- Božić, kao najradosniji kršćanski blagdan iznova nas podsjeti na Božiju blizinu, radost i spasenje. On je svetkovina Božije ljubavi za čovjeka. Blagdan mira, ljubavi, prihvaćanja dugoga i drugačijega, blagdan darivanja, ljudske topline i razumjevanja.

Neka nam svima presveto rođenje Krista bude nada, utjeha i snaga kako bi ustrajali u činjenu dobra, a božićna radost potakne da u uzajamnom poštivanju i toleranciji nastavimo izgradnju pravednijeg i boljeg svijeta i zajednički učinimo našu domovinu boljim mjestom življenja za sve nas.

U duhu toga, želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete blagdanske trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža obiteljsko i prijateljsko okruženje.

Neka Vam Kristovo rođenje donese sreću, ljubav i blagostanje – navodi se u Čovićevoj čestitki, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo