Regija     | 07.01.2020. 15:30 |

Dačić u 2020. očekuje nova povlačenja priznanja Kosova

FENA Saopćenje

BEOGRAD, 7. siječnja (FENA) - Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je u utorak kako će Srbija i u 2020. godini nastaviti borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta te se zalagati za kompromisno rješenje pitanja Kosova, ali i za povlačanje priznanja njegove neovisnosti.

 Pritom je izrazio očekivanje da će još država povući priznanje neovisnosti Kosova i najavio nastavak diplomatske borbe protiv ulaska Kosova u članstvo u međunarodne institucije i organizacije.

 On je u izjavi Tanjugu također najavio nastavak europskih integracija, kao i uspostavljanje što boljih odnosa s najznačajnijm zemaljama svijeta.

 Govoreći o regionalnoj suradnji, Dačić je istaknuo da je važno da svi u regiji dijele uvjerenje da "smo zajedno jači i da možemo postići mnogo više ukoliko tražimo zajedničke interese".

 "Svakako da se nećemo složiti oko svega, ali zajednički interes je da gledamo u budućnost", kazao je Dačić, i kao prioritet naveo pomoć srpskom narodu u Crnoj Gori te pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu