Regija     | 08.01.2020. 10:16 |

Slovenija će evakuirati svojih šest vojnika iz Erbila

FENA Agencije

 

LJUBLJANA, 8. siječnja (FENA) - Zbog napada Irana na zračnu bazu u Erbilu na sjeveru Iraka Slovenija će povući svojih šest vojnika koji su tamo s koalicijskim snagama sudjelovali u obuci iračke vojske, objavilo je u srijedu ujutro slovensko ministarstvo obrane.

Izvlačenje će, kako se dodaje, biti izvedena zajedno s evakuacijom njemačkih vojnika koji se tamo nalaze u istoj misiji. O odluci o povlačenju obaviješteni su predsjednik države Borut Pahor i ministar obrane Karl Erjavec koji su se rano ujutro o stanju u Iraku konzultirali u ministarstvu obrane i preko video konferencije razgovarali sa slovenskim vojnicima u Erbilu.

O povlačenju snaga iz Iraka obaviješten je i predsjednik slovenske vlade Marjan Šarec, a svi pripadnici slovenske vojske u vrijeme napada na zračnu bazu bili su u skloništu, nisu ozlijeđeni i dobro se osjećaju, priopćili su iz slovenskog ministarstva obrane, prenosi Hina.

Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar kazao je u vezi s zaoštravanjem situacije u Iraku da sve strane poziva na smanjivanje napetosti, te dodao da će sudjelovati na izvanrednom ministarskom sastanku članica EU-a u petak na kojemu će članice uskladiti svoje djelovanje.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo