Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

SDS i SNP: Sporazumom potvrđujemo saradnju i dugogodišnje razumijevanje

„Obje partije su dio narodnjačkog pokreta i mnogo toga dijelimo zajedničkog. Mi želimo da širimo krug prijatelja a među nama ima mnogo prijateljstava koja sežu mnogo godina unazad i taj pečat saradnji i međusobnom razumijevanju dali smo i ja i gospodin Popović“ – kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović danas nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Srpske demokratske stranke (SDS) i Srpske narodne partije (SNP).

„Saradnja Srpske demokratrske stranke i Srpske narodne partije ne počinje sa ovim danom već mi sarađujemo već duži vremenski period i ovim sporazumom ta saradnja se samo ozvaničava i još intenzivnije nastavlja“ – naglasio je Šarović danas u Beogradu.

On je kazao da će se sporazum iskoristiti da razvijamo međusobnu saradnju, da iskustva koje imaju i SDS i SNP budu iskorištena za napredak naših stranaka ali i našeg društva.

„Iskustvo koje gospodin Popović posjeduje kroz djelovanje u Vladi Srbije i izdizanje u prvi plan inovacija, tehnološkog razvoja, IT sektora mogu biti značajna iskustva za nas“ – istakao je Šarović i dodao:

„Srpska demokratska stranka ove godine slavi 30 godina postojanja i planiramo napraviti veliki događaj i ja pozivam gospodina Popovića da bude naš dragi gost i da uveliča taj veliki trenutak naše stranke“.

Predsjednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar bez portfeljau Vladi Srbije Nenad Popović kazao je da mu je veoma drago što potpisuje sporazum sa Srpskom demokratskom strankom jedinom patijom koja je starija od Republike Srpske.

„Mi smo ideološki i programski dvije veoma bliske partije, partije desnog centra i logična je naša saradnja. Naše osnovne vrijednosti su državotvornost, partiotizam, demokratija, nacionalno jedinstvo srpskog naroda, njegovanje porodičnih vrijednosti kao i njegovanje i očuvanje nacionalnog nasleđa“ – istakao je Popović.

Predsjednik SNP-a je naglasio da je Srpska demokratska stranka, zajedno sa narodom i vojskom istinski osnivač Republike Srpske.

„SDS je donosilac ključnih odluka u istoriji Republike Srpske, od proglašenja Republike Srpske na Sveti Stefan 1992. godine, preko doniošenja Ustava i političkog organizovanja srpskog naroda u odbrani svog prava na slobodu i samostalnost pa sve do istorijskog sporazuma o paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske koji je potpisan 2001. godine, koji je potpisao upravo moj prijatelj Mirko Šarović“ – kazao je predsjednik SNP-a.

Sporazumom je definisano da je i za Srpsku narodnu partiju i za Srpsku demokratsku stranku Kosovo je neotuđivi dio Republike Srbije.

Srpska demokratska stranka i Srpska narodna partija daju podršku očuvanju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u nadi da će i srpski i crnogorski narod sačuvati Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i jedinstvom sačuvati sve naše manastire i svetinje.

Prije početka sastanka na kome je potpisan Sporazum o saradnji dvije stranke, prisutne je pozdravio Miodrag Daka Davidović, poznati crkveni ktitor porijeklom iz Crne Gore.

Sektor za politiku i medije

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.