Bosna i Hercegovina     | 14.01.2020. 15:38 |

MUP KS kontrolisao 225 vozila a za vrijeme epizode 'Uzbuna'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Organizacione jedinice u sastavu Uprave policije, koje u djelokrugu svog rada vrše kontrolu saobraćaja, preventivno su proteklih dana na području Kantona Sarajevo kontrolisali 225 motornih vozila u saobraćaju, saopćeno je iz MUP-a KS.

Postupajući po Odluci Vlade KS, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. do 14. januara ove godine, od momenta proglašenja epizode "Uzbuna", preduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu sa pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom.

Od navedenog broja, upozoreno je 27 vozača, sankcionisan je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene saobraćajne signalizacije i pružene su dvije asistenicije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo propisano je da će u slučaju da je na snazi epizoda "Uzbuna" policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila i teretnih vozila u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu "EURO3" i manju, putem postavljene privremene saobraćajne signalizacije Ministarstva saobraćaja.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ekspertni tim MUP-a KS: Upućena inicijativa za donošenje Zakona o probacijskoj službi FBiH

MUP KS - U Sarajevu na dvije lokacije oštećeni stakleni portali pekare 'Manja'

Pet osnovnih škola na Ilidži dobile dojave o bombama, učenici i nastavnici evakuisani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo