Bosna i Hercegovina     | 15.01.2020. 14:37 |

Dom naroda BiH završio imenovanja, Predstavnički dom sutra razmatra to pitanje

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Odluku o izboru članova zajedničkih komisija PSBiH, kao i Odluku o imenovanju članova parlamentarnih delegacija u međunarodnim organizacijama iz Doma naroda PSBiH.

U Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost BiH iz Doma naroda PSBiH izabrani su iz Kluba Bošnjaka Amir Fazlić i Asim Sarajlić iz SDA, iz Kluba Srba Sredoje Nović i Dušanka Majkić iz SNSD, iz Kluba Hrvata Marina Pendeš i Bariša Čolak iz HDZ-a.

Iz Doma naroda u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH izabrani su iz Kluba Bošnjaka Munib Jusufović (SBB) i Asim Sarajlić (SDA), iz Kluba Srba Nikola Špirić i Sredoje Nović iz SNSD-a te iz Kluba Hrvata Marina Pendeš i Bariša Čolak iz HDZ-a.

U Zajedničku komisiju za ekonomske reforme i razvoj iz Doma naroda PSBiH izabrani su iz Kluba Bošnjaka Munib Jusufović (SBB) i Amir Fazlić (SDA), iz Kluba Srba Lazar Prodanović (SNSD) i Mladen Bosić (SDS) te iz Kluba Hrvata Lidija Bradara (HDZ) i Zlatko Miletić (DF).

Iz Doma naroda u Zajedničku komisiju za evropske integracije iz Doma naroda PSBiH izabrani su iz Kluba Bošnjaka Denis Bećirović (SDP) i Amir Fazlić (SDA), iz Kluba Srba Lazar Prodanović (SNSD) i Mladen Bosić (SDS) te iz Kluba Hrvata Lidija Bradara i Bariša Čolak iz HDZ-a.

U Zajedničku komisiju za administrativne poslove iz Doma naroda PSBiH izabrani su Iz Kluba Bošnjaka Amir Fazlić i Asim Sarajlić iz SDA, iz Kluba Srba Sredoje Nović i Nikola Špirić iz SNSD-a te iz Kluba Hrvata Lidija Bradara i Bariša Čolak iz HDZ-a.

Kada je u pitanju Zajednička komisija za ljudska prava iz Doma naroda PSBiH izabrani su iz Kluba Bošnjaka Denis Bećirović (SDP) i Munib Jusufović (SBB), iz Kluba Srba Dušanka Majkić i Lazar Prodanović iz SNSD-a te iz Kluba Hrvata Zlatko Miletić (DF) i Marina Pendeš (HDZ).

Prema usvojenoj Odluci o imenovanju članova parlamentarnih delegacija u međunarodnim organizacijama, za člana delegacije PSBiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU) imenovan je Nikola Špirić (SNSD).

Također, za člana delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) imenovan je Mladen Bosić (SDS), a za zamjenike članova delegacije PSBiH u PSVE imenovani su Amir Fazlić (SDA) i Marina Pendeš (HDZ).

Za članove delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) imenovani su Dušanka Majkić (SNSD) i Dragan Čović (HDZ), a u Parlamentarnoj skupštini NATO-a imenovan je Asim Sarajlić (SDA).

U članstvo delegacije PSBiH u Centralnoevropskoj inicijativi (CEI) imenovan je Lazar Prodanović (SNSD), za člana delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) imenovan je Sredoje Nović (SNSD).

Za člana delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) iz Doma naroda PSBiH imenovan je Bariša Čolak (HDZ).

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi na sjednici zakazanoj za sutra, 16. januara, također imati svoje predstavnike za zajedničke komisije i bh. delegacije čime će biti okončan posao imenovanja unutar PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'