Bosna i Hercegovina     | 20.01.2020. 16:10 |

Grad Mostar demantirao navode inicijative 'Jer nas se tiče'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. siječnja (FENA) - Grad Mostar priopćio je kako su netočni navodi predstavnika inicijative "Jer nas se tiče" o tome da na današnjem sastanku o pronalasku nove lokacije za deponij komunalnog otpada, održanom u Gradskoj vijećnici, nisu sudjelovali predstavnici Grada.

"U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je održan sastanak Stručnog tima za izradu prijedlog za novu lokaciju sanitarne deponije komunalnog otpada na području Grada Mostara nakon čega se u medijima pojavila informacija predstavnika inicijative 'Jer nas se tiče' kako na sastanku nije bilo predstavnika Grada Mostara, što ne odgovara istini", priopćili su iz Grada Mostara.

U priopćenju se navodi kako su sastanku, uz predstavnike inicijative, nazočili predstavnica Grada Mostara Lejla Salčin, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, i vodoprivrede HNŽ-a Marinko Pranjić, predstavnik Zavoda za prostorno uređenje Hamzić Senadin, predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Zejnil Trešnjo i predstavnica Ministarstva građenja i prostornog uređenja HNŽ-a Jasminka Kljako.

Iz Grada ističu da je na početku sastanka gradska predstavnica Salčin informirala sudionike sastanka kako je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo trebao iznijeti prijedlog nekoliko potencijalnih lokacija za novo odlagalište komunalnog otpada, ali da nije mogao biti na sastanku zbog službenog puta.

Nakon završetka sastanka predstavnici inicijative "Jer nas se tiče" kazali su okupljenim novinarima da sastanak nije rezultirao nikakvim pomakom u rješavanju problema odlagališta na Uborku jer se na sastanku nisu pojavili predstavnici Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije.

Iz Grada tvrde suprotno te navode kako je na sastanku Senadin Hamzić, u skladu sa zaključkom s prošlog sastanka, izložio četiri lokacije koje bi se mogle razmatrati kao nove lokacije sanitarnog deponija komunalnog otpada te kako su pored njih izneseni još neki prijedlozi oko potencijalnih lokacija.

"Nakon što se članovi Komisije nisu usuglasili o tome kakav zaključak da donesu, Salčin je predložila da se obavi još jedan razgovor sa Salemom Bubalom kako bi se utvrdilo postoji li još lokacija za sanitarnu deponiju, a nakon toga da se održi sastanak članova tima na kojem bi se glasalo o konačnom prijedlogu stručnog tima", navode iz Grada Mostara.

Problemi s deponiranjem otpada na Uborku vuku se godinama. Tijekom 2019. godine mještani okolnih naselja blokirali su odlagalište u dva navrata zbog čega se smeće s mostarskih ulica danima nije odvozilo.

Mještani tvrde kako od početka 2019. godine odlagalište komunalnog otpada nema niti jedan potreban dokument za rad te da je njegov predviđeni kapacitet odavno premašen.

Oni zahtijevaju sanaciju odlagališta na Uborku te iznalaženje nove lokacije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Peticija za aktivno učešće građana u izradi Prostornog plana Mostara i HNŽ-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo