Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 14:30 |

Mladi kreativci iz gejming industrije u fokusu regionalnog PlayUK festivala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - British Council u sklopu PlayUK* platforme organizuje PlayUK 2020 festival, sa fokusom na razvoj gejming industrije u regiji zapadnog Balkana.

U ponedjeljak su započele radionice za mlade profesionalce iz gejming industrije. British Council je u saradnji sa Nordeus Hubom i SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije) okupio regionalne developere, digitalne umjetnike i druge kreativce iz gejming industrije na PlayUK 2020 radionice. U toku kreativne nedjelje (od 20. do  25. januara) u Nordeus Hubu u Beogradu učesnicima će biti pružena prilika da unaprijede ideje i upoznaju se sa kolegama i potencijalnim saradnicima širom regije.

Odabrano je 30 učesnika iz regiona, od čega је 10 učesnika iz Bosne i Hercegovine koji će imati mogućnost da unaprijede svoje vještine u narativnom dizajnu, UI/UX, umjetnosti, programiranju i drugim srodnim oblastima. 

Amela Dedić i Biljana Haljevac, 3D animatorke koje su učesnice na radionicama su ovom prilikom izjavile da su "jako smo sretne i uzbuđene što su dio PlayUK radionica".

Širu publiku PlayUK 2020 festivala u Beogradu očekuje raznovrstan program koji će pokazati umjetničku stranu gejminga i pružiti vrhunsku zabavu. Interaktivna izložba će se sastojati od najnovijih umjetničkih video igara iz Velike Britanije postavljenih u izložbenom formatu, koje su za ovu priliku izabrali kustosi, edinburški dvojac, u gejming svijetu poznat kao WeThrowSwitches.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'