Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 15:16 |

Ministar Podžić primio zamjenika visokog predstavnika Scanlana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u posjet primio prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko veleposlanika Michaela Scanlana sa suradnicima. 

U razgovoru kojem je nazočio i tajnik Ministarstva obrane BiH Muhamed Smajić, ministar Podžić je govorio o svojim priroritetima u daljem radu Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, posebno se osvrčući na potrebe povećanja vojnog proračuna BiH, ali i racionalizacije troškova MO i OS BiH. Veleposlanik Scanan je istaknuo značaj priuštivosti učinkovitog obrambenog sustava BiH te u tom smijeru ponudio potporu Ureda visokog predstavnika, nsvodi se u saopćenju MOBiH. 

„Dostavljanjem dokumenta Programa reformi Sjevernoatlatnskom savezu (NATO), otvara se put za početak provedbe Pregleda obrane, koji daje smjernice kako trebaju izgledati Oružane snage BiH u sljedećih deset godina. To podrazumijeva i potrebu povećanja vojnog proračuna, kako bi se proveo i prateći Plan modernizacije OS BiH,“ naglasio je ministar Podžić. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana