Ekonomija     | 21.01.2020. 16:06 |

Sarajevski kiseljak pustio u rad novu tvornicu u Kreševu

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Sarajevski kiseljak danas je svečano pustio u rad novu tvornicu u Kreševu, vrijednu oko 20 miliona KM.

Na ceremoniji otvaranja istaknuto je da je gradnjom nove tvornice površine 30.000 kvadratnih metara znatno povećan proizvodni i skladišni prostor Sarajevskog kiseljaka, te zaposleno 30 novih radnika.

Direktor Sarajevskog kiseljaka Davor Čičić izjavio je da ta strateška investicija predstavlja početak novog razdoblja za kompaniju i veliki iskorak u strateškom pozicioniranju na tržištu.

- Time ćemo dodatno osnažiti lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini, ali i osigurati polugu za značajnije širenje na nova tržišta - rekao je Čičić.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Fedracije BiH Marinko Čavara i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo koji su čestitali Sarajevskom kiseljaku na novom pogonu i izrazili nadu da će se njihovim primjerom voditi i drugi privredni subjekti.

Iz te tvornice na tržište će uskoro biti plasirana negazirana prirodna mineralna voda "Sara", a u narednom periodu u pogonu u Kreševu planirana je i proizvodnja aromatiziranih voda i sokova.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Erlić i Čović u Kreševu razgovarali o europskim fondovima i regionalnom razvoju

Čalaga: Muzej franjevačkog samostana sv.Katarine u Kreševu čuva kulturno blago BiH

Potpisan kolektivni ugovor u Sarajevskom kiseljaku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo