Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 09:22 |

Hujdur: Dajemo zadnjih deset dana roka za rješavanje problema Uborak

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 22. siječnja (FENA) - Građani Mostara okupljeni oko inicijative "Jer me se tiče" u ranim jutarnjim satima u srijedu blokirali su prolaz kamionima s komunalnim otpadom, kako bi ponovo skrenuli pažnju na problem regionalnog odlagališta komunulanog otpada Uborak.

Po riječima predsjednika građanske inicijative "Jer nas se tiče" Omera Hujdura, jutros od 6 do 8 sati bile su blokirane prilazne ceste deponije.

Poručio je da će građani dati rok od deset dana za rješavanje problema na odlagalištu otpada Uborak te da nakon toga idu u trajnu blokadu.

-Zadnji put dajemo deset dana roka kako bi se izišlo s prijedlozima, kako je to bilo i najavljeno, pet lokacija za izmještanje deponije Uborak i donese zaključak koji će proći kroz službene novine u smislu da se deponija ne širi na desnu stranu, preko potoka koji protiče uz deponiju -kazao je Hujdur.

Ako se u deset dana, poručio je Hujdur, ne održi sastanak s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo i Gradskom upravom, deponija ide u trajnu blokadu.

Podsjećamo, problemi s deponiranjem otpada na Uborku eskalirani su u svibnju prošle godine kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada deponirana određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru za koji su aktivisti građanske inicijative tvrdili da sadrži visoke koncentracije teških metala.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo